skip to Main Content

Gea Boschma

Beeldend kunstenaar

Als kind woonde ik aan de rand van de stad en keken we uit op de Friese weilanden, in de verte zag je wat dorpjes liggen. Wat bijzonder was dat! Ik genoot van het uitzicht en kon er lekker bij wegdromen. Met laarzen aan naar buiten en de weilanden in; heerlijk! En in die buitenlucht, in die weidsheid kon ik mijn fantasie de vrije loop laten. Ik plukte en verzamelde van alles uit de natuur. Later hoorde ik dat mijn moeder, als boerendochter, ook het liefst buiten was en van alles in haar jaszakken deed, tot aan kikkerdril toe! Het zit in de genen.

Het was ook mijn moeder die me de liefde voor textiel bijbracht. Ze leerde me van alles op dit gebied. Op de middelbare school kreeg ik de keus om textiele werkvormen als eindexamen te doen en zo werd me ook de kunstgeschiedenis, materialenkennis en vooral de beeldende kant bijgebracht.

Het vervolg was de opleiding Mode & Kleding en later Kunst & Design, waar ik als vormgever ben afgestudeerd. Na flink wat jaren in de zorg gewerkt te hebben kriebelde de kunst en ben ik aan de slag gegaan, op zoek naar mezelf als beeldend kunstenaar. Ik heb de textiel herontdekt en samen met de natuur heeft dit bijzonder werk opgeleverd. Het cirkeltje is rond, ik ben weer terug in mijn jeugd en doe dat wat ik altijd al heerlijk vond.

Door de vondsten uit de natuur in combinatie met textiel ontstaan persoonlijke, omgevingsgerelateerde objecten, die stuk voor stuk uniek zijn.  

Back To Top