skip to Main Content

Kinderen staan dicht bij de natuur en geven hun fantasie de vrijheid. Er valt van alles te vinden en te ontdekken in het bos, langs de kust, in een park of in de directe omgeving van je thuis. Om een echte schat te vinden hoef je niet ver te reizen. Een vondst maakt dat je fantasie op reis gaat en zo kun je een prachtig kunstwerk maken.

Voor het schooljaar 2021-2022 heb ik samen met twee collega-kunstenaars een leuk en spannend project bedacht: Speuren naar natuurschatten in het BOSK een ontdekkingstocht dwars door de DOAS.  Je kunt een beschrijving vinden onder Kunstmenu+ en het project staat ook in het programma van Kunstkade – Schoolkade.

kunst-kade
AHK

Schoolprojecten

Als kunstenaar in de klas ontwikkel ik kunstprojecten en voer ze uit. In eerste instantie voor kinderen in de basisschoolleeftijd; het zou ook heel goed toepasbaar zijn in het voortgezet onderwijs.

Opleiding

Ik heb de post-hbo opleiding BIK, beroepskunstenaars in de klas gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens deze opleiding heb ik als Bikker kennis opgedaan over pedagogiek, didactiek en geleerd mijn eigen kunstenaarschap om te zetten naar kwalitatief hoogwaardige educatieve projecten. Als bik-kunstenaar kan ik een waardevolle aanvulling geven op het bestaande cultuur-educatieve aanbod van scholen.

Mijn passie

Het is geweldig om samen met kinderen te verzamelen, te observeren en te experimenteren met materialen en technieken. Ik neem kinderen mee met mijn eigen zoektochten naar schatten in de natuur. Daaruit ontstaat steeds weer een bijzonder kunstwerk, door de kinderen zelf gemaakt.

Back To Top