skip to Main Content

Ik kan me heerlijk verliezen in het buiten zijn, struinen en het maken van objecten.

Geboren en getogen in Friesland het prachtige weidse landschap, de Friese kust, de Waddeneilanden, de wind, het water en ook de Friese klei maken me tot wie ik ben en wat ik maak. Ondertussen weet ik veel mooie en bijzondere plekjes te vinden om uit te waaien, tot rust te komen en bijzondere schatten te vinden, langs de kust, in het bos of op de heide. Maar ook op rommelmarkten kom ik vaak mooie vondsten tegen. Als klein meisje verzamelde ik al van alles en was graag buiten, in de natuur of bij mijn Pake en Beppe op de boerderij. Diep van binnen wist ik toen al dat ik kunstenaar was of wilde worden. Takken, bladeren, bloemen en andere vondsten kwamen in lijstjes op mijn kamer of ik gaf ze cadeau. Het was er altijd al, want eigenlijk werk ik nog op dezelfde manier als toen.

In mijn atelier in Leeuwarden verzamel ik al mijn vondsten van mijn struintochten, geef ik workshops en ontstaat mijn eigen werk.

Een aantal jaren geleden ben ik mijn kunstenaarschap opnieuw gaan ontdekken en ontwikkelen, wat heeft geleid tot het volgen van de Bik-opleiding waardoor ik nu Beroepskunstenaar in de Klas ben en kunstprojecten voor scholen ontwikkel en uitvoer – de uitvoering is natuurlijk het allerleukste! Daarnaast ben ik Herinneringsspecialist en begeleid ik rouwenden om herinneringen vast te leggen in een kunstwerk. Een bijzonder mooi en intens ‘verwerkings’ proces waarin prachtige, vaak onverwachte verbindingen worden gelegd tussen de rouwende, de overledene en de gezamenlijke herinneringen.

Back To Top