skip to Main Content

Op deze pagina vind je de laatste nieuwsberichten over mij en mijn kunst, projecten, exposities.

Zomer 2022

Het zijn bijzondere tijden, er gebeurt veel om ons heen en met onszelf. Het zorgt ervoor dat je misschien anders naar de wereld gaat kijken, of anders naar je eigen leven. Voor mij, met mij, is er veel veranderd en daarom heb ik deze nieuwspagina gemaakt. Om jullie op de hoogte te brengen van al wat er speelt.

Doordat, in 2020, het werk op scholen en musea stil kwam te liggen was er opeens heel veel tijd en ruimte om mijn eigen werk op te pakken. Daarin ben ik dichter bij mezelf gekomen en ben ik nieuwe wegen ingeslagen. Ik heb veel geleerd, een magische reis gemaakt, mooie mensen ontmoet en nieuwe projecten ontwikkeld. Op deze pagina lees je erover. Wil je meer weten, een workshop, cursus of traject bij me volgen, dan ben je van harte welkom!

Wilde Wijk Atelier 

Dinsdagmiddag 25 oktober geef ik speciaal voor de bewoners van Huizum-West in Leeuwarden de workshop ‘Landschap in Textiel’.

Kom je verbinding maken? Letterlijk en figuurlijk, want je maakt een landschap door verschillende materialen met elkaar te verbinden én je verbindt je met je buren. Wie weet ontstaan er mooie contacten, initiatieven…

Op de pagina workshops vind je meer informatie over deze worskhop.

Gezelligheid, ontspannen en heerlijk creëren staan deze middag centraal. Geef je op en kom langs!

Dit kan via het contactformulier of via https://wildewijk.nl/atelier/

Dinsdag 25 oktober 14-17 uur

Floris Versterstraat 7, Leeuwarden

Kosten voor bewoners Huizum-West: €2,-

Mooie Zomer van Kunstkade en de Trimdiel Keunstrûte

Het laatste weekend van september ben ik te vinden in de Túnmanswente te Cornjum, tijdens de Trimdiel Keunstrûte.

Zaterdag 24 september kun je binnenlopen om mijn werk te bekijken en om mee te doen met een workshop Landschap in textiel. Hierbij laat je je inspireren door de mooie omgeving, de schilderijen van Ronald de Haan – die in het restaurant van de Túnmanswente exposeert – en door de materialen die ik voor je klaar leg. We gaan aan de slag met verschillende soorten garens, die we met elkaar verbinden met een eenvoudige weeftechniek zodat er een landschap ontstaat. Je kunt allerlei natuurlijke materialen toevoegen aan het werk, zoals veren, takjes, grassen, bloemen…. wat er maar op je pad komt op dat moment.

Voor deze workshop hoef je je niet op te geven, mocht je zeker willen zijn van een plekje, dan kun je me altijd een mail sturen. Dan reserveer ik een plekje voor je om 13.00 of 15.00 uur.

De workshop is gratis en vol is vol (max 6 personen per uur)

September 2022

Uit in Huis – Opening van het culturele seizoen 2023

Zaterdag 3 september trapt Leeuwarden het culturele seizoen af met de vierde editie van Uit in Huis. Diverse locaties openen hun deuren en zijn die dag gratis toegankelijk. De Doas (De Oude Ambachtschool) is ook open en je kunt mijn atelier bezoeken.

Tevens organiseer ik een gratis workshop Ecoprinten op Textiel. Experimenteer met me mee en laat je verrassen door dit mooie proces. De workshop neemt de hele middag in beslag (13.00 – 17. 00 uur) en er maar beperkt plaats (om ook bezoekers te woord te kunnen staan). Wil je meedoen dan is enige voorbereiding vereist en dus vraag ik je om je op te geven via het contactformulier of via mail info@gea-boschma.nl

Augustus 2022

Vakantie , eindelijk…

Na een roerige en drukke periode is het tijd voor ontspanning.  Vakantie…

Deze maand ga ik genieten van al het moois om me heen. Mijn kinderen, mijn nieuwe plek, zon, liefde, warmte, natuur…. Buiten zijn en naar binnen keren, genieten van deze bijzondere en mooie zomer.

En in ontspanning ontstaat er ruimte. In die ruimte komt er van alles los, om te verwerken én om op te bouwen. Ik mag een nieuwe basis voor mezelf bouwen, mijn nieuwe plek eigen maken, op mijn eigen unieke wijze.

En, creatieve processen staan niet stil, nooit. Creativiteit kent geen vakantie. Wat zo mooi is en waar ik volledig op vertrouw is dat tijdens het loslaten, tijdens ontspanning en zoveel kan ontstaan aan nieuwe ideeën, inzichten…  Deadlines geven me geen stress, het komt altijd goed – al is het soms praktisch wel handig om op tijd materiaal te verzamelen 😉

Voor nu, geniet van de warmte van de zon en al het moois wat je toekomt.

Liefs, Gea

Mooie Zomer Leeuwarden - september 2022
In samenwerking met Kunstkade.

Mooie zomer, dat is het zeker!

Over een paar weken, in september start het nieuwe culturele seizoen. Er staan prachtige projecten en ontmoetingen op stapel. Tijdens Mooie Zomer Leeuwarden mag ik je in samenwerking met Kunstkade een aantal nieuwe workshops aanbieden.

Twee weekenden in september zet ik mijn deur voor je open en kun je gratis meedoen met een van de workshops.

Zaterdag 3 en zondag 4 september staat de deur van mijn atelier open. Kom binnen om kennis te maken, mijn werk te bekijken en geef je op voor een cursus of workshop. Zaterdag 3 september kun je gratis meedoen met een experimentele workshop ‘Ecoprinten op textiel’, verdere informatie volgt binnenkort op deze pagina en via de socials.

In het weekend van 24 en 25 september ben ik te vinden in de Túnmanswente in Cornjum – onderdeel van de Trimdiel Keunstroute – waar ik naast schilder Ronald de Haan de worskhop ‘Landschap in textiel’ geef. Tijdens deze workshop laat je je inspireren door de schilderijen van Ronald én door de heerlijke omgeving van de Túnmanswente. Deze workshop is op inloop, wil je zeker zijn van een plekje dan kun je je vooraf bij mij opgeven.

Struinkunstenaar

Een poosje geleden werd ik benaderd door Lisette van struinkunst.nl – een website vol creativiteit geïnspireerd op de natuur. Lisette maakt zelf prachtig werk en inspireert anderen om ook aan de slag te gaan in of met de natuur. Lisette vroeg me of ik in de rubriek Struinkunstenaars wilde staan middels een interview. Ja natuurlijk, dat wil ik maar wat graag! En, het is een prachtige pagina geworden! Hier vind je de link naar mijn interview:

https://struinkunst.nl/gea-boschma/

Kunst uit je eigen tuin

Voor jou maak ik een persoonlijk werk uit je eigen tuin.

Samen reizen we door je tuin en kijken welke planten geschikt zijn om te gebruiken voor een ecoprint. We plukken bladeren en ik neem ze mee in mijn bloemenpers om ze mooi te houden. We bepalen het formaat van het te maken werk en misschien heb je oude lakens of een mooie lap linnen of zijde die ik voor jou mag bewerken. Ik neem het mee en ga het spannende proces van ecoprinten aan. Het proces vergt veel geduld en is iedere keer een verrassing wat het resultaat zal zijn. Alles heeft invloed, de soort bladeren, de periode van plukken, de stoffen waarop geprint wordt, de beits en verfstoffen die gebruikt worden. En zo is iedere print uniek en doordat het uit jouw tuin komt heel speciaal en persoonlijk!

Wil je samen met mij op reis door je tuin? Maak dan een afspraak met me via het contactformulier op deze site.

De kosten zijn afhankelijk van formaat, materiaal (excl. reiskosten) vanaf €100,-

Check ook mijn pagina ‘Werk in opdracht’ voor meer informatie en mogelijkheden.

Zomerkade 2021

Ook deze zomer sluit ik me aan bij Zomerkade. De workshop ‘Verbinden met de natuur’ kun je de hele zomer volgen. Dit jaar met een zomers tintje… fijne, frisse kleuren, zomerse toevoegingen en zomerse taartjes bij de thee of koffie.

Via Zomerkade.nl kun je je aanmelden, of direct via mijn pagina Workshops.

Filmpje!

Mei 2021. Er zijn opnames in mijn atelier gemaakt voor een promotiefilmpje. Eind juni komt er een grote advertentie van Kunstkade in de Huis aan Huis te staan, via een QR code kun je mijn filmpje bekijken. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat; het was in ieder geval al heel erg leuk om te doen!

Inmiddels is de advertentie geplaatst in de Huis aan Huis van 23 juni 2021.

Dit is de link naar het, wat mij betreft, zeer geslaagde, filmpje: https://youtu.be/91hYP7SznOA

Expositie BINNEN - Galerie Nynke & Blom, Gorredijk

Vanaf 27 november t/m 10 januari 2021 exposeer ik samen met een aantal andere kunstenaars in deze galerie. Het thema is BINNEN en ik mag 4 werken laten zien uit mijn serie ‘Meedeinen met de tijd, de stilte, de kwetsbaarheid’.

Check de openingstijden en het adres op www.nynke-blom.nl

Geef mij een opdracht en ik maak een kunstwerk voor jou!

Maart 2020. Het werk ligt plotseling stil. Even geen scholen, geen kinderen en volwassenen in mijn atelier. En ik mis het! In alle opzichten; de gezelligheid, het contact, de verbinding en de creaties! En ook de inkomsten. Daarom heb ik het volgende bedacht:

Jij geeft mij een opdracht in de vorm van een thema uit de natuur en daardoor laat ik me inspireren maak er een kunstwerk van – voor jou. Bijvoorbeeld een plant, dier, landschap of natuurverschijnsel als regen, zonsondergang… Jij mag het zeggen. De kosten hiervoor zijn €50, – of een veelvoud hiervan, inclusief btw, exclusief verzendkosten.

Het is inmiddels oktober 2020 en ik heb al mooie opdrachten gekregen. De resultaten zie je op de pagina Kunst voorbij komen.

Leuk om te weten: het werk  ‘Ode aan de Maan’, op de foto hieronder hangt (als foto) in Museum Gouda (t/m 15 november 2020) bij de expositie ‘Stip op de Horizon’. Mocht je in de buurt zijn…

 

Wil je ook een kunstwerk door mij laten maken? Dat kan nog steeds!

Stuur je wens, je inspiratie in woord of beeld naar info@gea-boschma.nl en ik neem contact met je op.

Ik gun het al mijn vriendinnen om deze manier van verbinden, met de natuur én met jezelf, te ervaren!

– Deelneemster workshop ‘Verbinden met de natuur’.

Workshop 'Verbinden met de natuur'.

Eén keer per maand geef ik de workshop ‘Verbinden met de natuur’. Een fijne, ontspannen workshop waarin je verbindingen maakt met natuurlijke materialen en garens. Tijdens deze workshop ga je op gevoel aan de slag. Voor veel mensen is het even wennen om zonder plan aan de slag te gaan en toch lukt het altijd, er ontstaan prachtige persoonlijke werken. Het is mooi om te zien wanneer iemand ‘ontdekt’ dat hij of zij een verlengstuk van zichzelf heeft laten ontstaan. Laatst zei een deelnemer “ik gun het al mijn vriendinnen om dit bij jou te ervaren!” Er gebeurt zoveel tijdens de workshop – het resultaat is hierbij veel minder belangrijk dan het proces. En dat neem je mee naar huis, je eigen werk met daarin je gevoel, een mooie herinnering.

Wil je een keer bij me aanschuiven dan ben je welkom! Check de pagina Workshops, daar vind je data en natuurlijk kunnen we ook een andere datum prikken.

Rouw verwerkt in een kunstwerk

Al langere tijd werk ik met herinneringen en na het overlijden van mijn vader en broer heb ik herinneringen aan hen in een kunstwerk verwerkt. Het heeft mooi werk opgeleverd, maar veel belangrijker was het proces. Door het werken met al dan niet tastbare herinneringen kwam ik in een bijzonder proces van rouwverwerking terecht. Het verwerken, verweven van de materialen zorgde voor een verbinding met mijn vader en mijn broer; veel viel op zijn plek, kwam samen. Toen de vader van een goede vriendin overleed vroeg zij mij om samen met haar een kunstwerk te maken met daarin de herinnering aan haar vader verweven. Het werd een bijzonder mooi proces en het viel op dat ik hierin heel goed ondersteuning kan geven.

Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een traject heb opgezet ‘Rouw verwerkt in een kunstwerk’. Want, hoe zou het zijn om van een kledingstuk of voorwerp van je overleden dierbare een blijvende herinnering te maken in de vorm van een kunstwerk? Ik ondersteun je bij het proces van rouw, je verbinding met de overledene en laat je je eigen kunstwerk creëren. Dit alles in de rust en ruimte van de natuur en mijn atelier in een periode van 8 weken met daarin 4 samenkomsten. Op de pagina ‘Rouw verwerkt in een kunstwerk’ kun je hier meer over lezen.

Inmiddels volg ik zelf een studie tot rouwcoach, om hierin nog beter te kunnen ondersteunen.

Foto's

Back To Top