skip to Main Content

Een draak van een vondst,

Het geheim achter de deur

Of…

Op ontdekkingstocht door de DOAS

 

Via Kunstkade en in samenwerking met een aantal collega- kunstenaars, komen kinderen van de onderbouw bij mij in mijn atelier om als echte kunstenaars aan de slag te gaan. We laten ons inspireren door de natuur, een kunstenaar of een verhaal. Door verschillende materialen met elkaar te combineren ontstaan nieuwe verhalen en prachtige kunstwerken.

Speuren naar natuurschatten in het BOSK

Voor het schooljaar 2021-2022 bieden we samen deze workshop aan.

In Leeuwarden staat een heel bijzonder gebouw: de DOAS. Hier werken allemaal kunstenaars die de meest uiteenlopende dingen maken. Zo ook drie bevriende kunstenaars die allemaal erg houden van de natuur. Als inspiratie verzamelen ze beroemde schilderijen met daarop o.a. dieren, bladeren en bomen. Echte meesterwerken.

Al deze kunstschatten liggen veilig verstopt in de DOAS en niemand weet precies waar ze hangen. Tot vandaag……. De drie kunstenaars hebben een interactieve tentoonstelling georganiseerd die je dwars door de DOAS leidt. Deze is alleen toegankelijk voor kinderen en geeft een uniek kijkje in diverse ateliers van kunstenaars. Werk tijdens deze ontdekkingstocht goed samen en maak tijdens je reis kennis met natuurlijke materialen, bekijk beroemde schilderijen, leer over de natuur en gebruik al je zintuigen. Wat zie jij voor vormen en kleuren? Welke materialen neem jij allemaal mee? Lukt het jullie om alle meesterwerken te vinden?

Aan het eind van jullie zoektocht ga je in een écht atelier aan de slag om zelf kunst te maken. Gebruik de materialen die je onderweg hebt gevonden en creëer samen met een van de kunstenaars jouw eigen meesterwerk.

Laat je verwonderen door de meest bijzondere dingen die je zult tegenkomen.

Proces

Back To Top