skip to Main Content

Ik maak graag een kunstwerk voor jou, waarin de natuur in en om jou heen centraal staat. Ik probeer het persoonlijk te maken, te raken, te verbinden met jou. Door samen te kijken naar jouw wensen die je voor het kunstwerk hebt, niet alleen praktisch, ook qua gevoel, kom ik tot een ontwerp, idee. We kijken naar de ruimte waarvoor het kunstwerk bedoeld is, afmetingen, materialen, sfeer…

Op deze pagina zie je enkele voorbeelden van wat de mogelijkheden kunnen zijn.

Wil je een kennismaking om te kijken of ik iets voor jou kan betekenen, neem dan contact met me op via het contactformulier.

Het eerste gesprek, de kennismaking is altijd vrijblijvend, net als de offerte die ik voor je maak.

Kunst uit eigen tuin

Ecoprinten is een bijzonder proces, waarbij je de kleurstof uit een plant haalt en die – permanent- op papier of stof afdrukt. Ik gebruik hierbij alleen natuurlijke materialen. Beitsmiddelen, verfstoffen en planten zelf. Samen wordt het een proces van stomen, koken – de materialen gaan een reactie met elkaar aan. Het proces neemt veel tijd en vergt heel veel geduld…. mijn nieuwsgierigheid naar het resultaat wordt vaak op de proef gesteld!

Ieder resultaat is uniek. Het hangt af van de soort planten, periode waarin ze geplukt worden, de soort stof of papier, hoeveelheden toevoegingen, de duur van het proces… en dat alles maakt het spannend, verrassend en ontzettend leuk!

Ik kom graag bij je langs om een reis door je tuin te maken en planten uit te zoeken die geschikt zijn voor een ecoprint. Misschien heb je mooie, oude lakens of stoffen (katoen, linnen, zijde) liggen die ik mag gebruiken om het werk nog een extra persoonlijk tintje te geven. Borduursels of stiksels maken het werk vaak erg bijzonder.

Kunst voor je werk- of praktijkruimte

Voor een praktijkruimte van een kindercoach maakte ik een bijzonder kunstwerk. In gesprek met de opdrachtgever werden er al mooie punten aangeraakt. De boom staat centraal in deze fijne ruimte, de berk, niet voor niets gekozen… De berk wordt ook wel de Witte vrouw met de groene sluier genoemd, sierlijk, elegant maar taai, ze buigt maar breekt niet. Bij de berk kun je altijd je hart uitstorten.

De stam en de wortels zijn de solide basis geworden, daar waar alle leven begint. Het is een belangrijk onderdeel in deze praktijk. Daarboven uit groeien takken, naar het licht. De koepel in het dak, maakt dat je door de takken naar de hemel kijkt. In de takken hangen bloesemlantaarntjes; ontstaan van handgeschept papier dat vervolgens bewerkt is door het mooie proces van ecoprinten. De roze met groene kleuren verwijzen naar de bloesem, de lente; het begin van alle leven.

Vrij werk

Natuurlijk kun je mij ook een opdracht geven voor vrij werk. Neem daarvoor vrijblijvend contact met me op via het contactformulier.

Verloop

  1. Afspraak om kennis te maken; je komt bij mij in mijn atelier of ik kom bij jou thuis.
  2. We bespreken jouw wensen en ik maak vervolgens een vrijblijvende offerte.
  3. Bij akkoord ga ik aan de slag en hou je op de hoogte van het proces.
  4. Eventueel is er tussentijds contact voor overleg.
  5. Afleveren van het kunstwerk, op afspraak.

Kosten

Afhankelijk van jouw wensen maak ik een vrijblijvende offerte voor je.

Hiervoor kun je contact met me opnemen via het contactformulier.

“Stil ben ik ervan, het is zo bijzonder wat er in dit kunstwerk zit. Het werkt door op zoveel lagen. Je hebt niet alleen de opdracht uitgevoerd zoals bedoeld, maar nog veel meer aangeraakt. Het is persoonlijk, uniek en het raakt me enorm. Nogmaals dank je wel voor dit mooie werk en het fijne contact. “

– Een opdrachtgever

Proces en inspiratie

Back To Top